Voor wespen in huis is een oplossing!

Geschreven door
Wespen in huis via spouwmuurWespen in huis via spouwmuur

Wespen in slaapkamer of zolder

 

Als u veel wespen in huis aantreft is dit vrijwel altijd het gevolg van een wespennest dat zich ergens in de constructie van het huis bevindt.

De wespen die gezien worden in huis, zijn altijd de weg kwijt en op zoek naar de weg naar buiten. Ze hebben vanuit hun nest de "verkeerde" weg naar buiten gekozen omdat er licht via een gaatje zagen in plafond of constructie. Wespen gaan altijd op het licht af, meestal op het raam waar de zon op staat. Als het buiten donker is laten ze zich leiden door een andere lichtbron. Daarom zien we ze meestal ook rondom deze plekken traag rondkruipen.

Wespen hebben water en andere voedingsstoffen nodig. Als ze deze niet tot hun beschikking hebben worden ze traag en raken ze gedesoriënteerd. Dat is de reden dat we ze vaak in een nogal suffe toestand aantreffen. Ze zijn makkelijk te vangen en niet in staat agressief te reageren. Toch kan het gevaarlijk zijn om ze – meestal per ongeluk – in het nauw te drukken. We staan er soms per ongeluk op of komen er onbedoeld op terecht wanneer we ons bijvoorbeeld omdraaien in bed.

Op zoek naar het nest dat de overlast veroorzaakt...

Het wespennest of ingang naar het nest vinden

 Algemeen:

Een wespennest kun je vinden door goed op te letten waar de wespen heen vliegen. Let dan goed op de vliegroute die de terugkerende wespen nemen. Zijn er plots meer wespen in je omgeving, dan ben je in de buurt van het wespennest. Blijf vooral rustig, maak geen slaande bewegingen. Let goed op waar ze naar binnen vliegen. Dit kan in van alles zijn, bijvoorbeeld de grond, een gat in de muur, in een boom tegen een tak aan of onder de rand van het dak, dakkapel. Vaak ook in een haag, dus kijk uit met knippen van uw haag.

Wespen in huis:

  • Altijd aan de buitenkant van de woning zoeken!

De plek van het nest kan het beste gelokaliseerd worden door goed aan de buitenzijde van het huis te observeren waar wespen in en uitvliegen. Vanaf deze plek kan en wespenbestrijder ook de bestrijding uitvoeren.

Een wespennest zoeken kan een gevaarlijke bezigheid zijn. Voorzichtig zijn!  Als u tijdens het wespennest lokaliserende wespen stoort bij het nest is de kans zeer groot dat ze u aan gaan vallen!