Effectieve mollenbestrijding met vanggarantie. Alleen met klemmen

Geschreven door

Mollen (Talpa Europaea L.)

Een mol is ca. 12 tot 16 cm lang. Hij heeft een mooie zachte vacht, die haast altijd zwart is. Het meest opvallende zijn de twee voorpoten, die naar buiten gedraaid staan. Een mol kan zich, zowel vooruit als achteruit voortbewegen. Dit met zo'n 8 km /u.

De mol gaat 2 tot 3 keer per dag op zoek naar eten. De tijd dat ze dat doen is afhankelijk van het seizoen. Hoelang een mol vroet is afhankelijk van het voedsel dat hij tegenkomt. Zijn er veel wormen dan zal hij snel genoeg hebben en dus minder vroeten. Als de grond droger wordt gaan de wormen dieper de grond in. Dus zal ook de mol dieper moeten om aan eten te komen. De mol houdt geen winterslaap. De doorsnee van de gang is 4 - 5 cm en zitten op verschillende dieptes. Bij de oppervlakkige gangen wordt de grond wat omhoog gedrukt, bij diepere gangen wordt de grond naar boven gewerkt waardoor molshopen ontstaan. De gangen staan met verticale gangen met elkaar in verbinding.

Mollen hebben ieder een eigen territorium. Ze komen op hoofdgangen na niet in elkaars gangen. Behalve in de paringstijd (feb. - mrt.). De mannetjes komen dan in de gangen van de vrouwtjes. De dracht duurt 4 - 5 weken, waarna 2 - 7 jongen geboren worden. In 3 weken zijn ze tot bijna volwassen gegroeid en is de vacht ontwikkeld. De jongen worden 4 - 5 weken gezoogd en blijven daarna nog 2 - 3 weken bij elkaar in het gangenstelsel van hun moeder.

Begin juni verlaten de jongen hun moeder en zoeken een eigen territorium.

Heeft u last van mollen in uw tuin of sportveld, wacht dan niet totdat uw tuin helemaal op de kop staat. Laat de mollen snel en deskundig bestrijden door Rosan ongediertebestrijding. Mollen worden uitsluitend weggevangen door het plaatsen van mollenklemmen.

 

Vakkundig klemmen plaatsen

Het onvakkundig of verkeerd plaatsen van mollenklemmen kan veel leed geven bij de mollen omdat ze niet direct gedood worden. Rosan ongediertebestrijding werkt met de juiste klemmen en weet deze door ervaring zo te plaatsen dat de mollen opslag gedood worden en deze geen lijdensweg hebben.

Verder plaatsen wij de klemmen bij een mollenbestrijding strategisch in uw tuin/terrein. Dit houdt in dat u de mollenklemmen niet of nauwelijks ziet. De mollenklemmen verdwijnen geheel in de grond en worden afgedekt met gras/ aarde. Hierdoor vormen de klemmen geen gevaar voor spelende kinderen en huisdieren.

De mollenklemmen worden zo gezet dat u met het maaien van het gras hier minimale tot geen hinder van ondervindt. De klemmen worden gemarkeerd met kleine vlaggetjes of een onopvallende witte markeerspray. Hierdoor blijft de schoonheid van u tuin/ terrein behouden.

Mollen lijden een solitair bestaan, zodra er een mol wordt gevangen met een klem zullen andere mollen(als deze er zijn) in het aangrenzende terrein het territorium van deze mol overnemen.
Rosan ongediertebestrijding geeft 100% vanggarantie. Nadat de eerste mollen gevangen zijn blijven de klemmen nog wat langer in de grond staan. Hiermee worden andere mollen die het territorium binnenkomen direct weggevangen.